Omar Originals

Afrikaanse kleding voor de Europese markt

Collectie

De collectie wordt elk jaar vernieuwd. Kenmerkend voor mijn ontwerpen zijn:

*     De "rabal" kledingstukken. Jakken en broeken van handgeweven natuurkatoen, in eenvoudige kleurstelling. Deze bijzondere stof is luchtig in de zomer en warm in de winter. In Afrika ziet men het dragen van deze stof als een bescherming tegen het kwaad!

*     Wax-hemden. De Hollanders brachten in het verleden de "original Dutch wax" naar Afrika. Inmiddels wordt deze karakteristieke batikstof ook in Afrika geproduceerd. Omar Originals verwerkt haar in overhemden en blouses in Europese stijl. Van deze stof word je altijd vrolijk!

*     Jakken van traditionele glanskatoen. In deze mooie Senegalese stof wordt Arabische gom verwerkt om het mooi te laten glanzen.

*     Prachtige broeken van handgeweven rabal-stof, van binnen gevoerd, zomer en winter te dragen. De stof, die in smalle stroken in Mali wordt geweven, is door mij verwerkt tot een uniek model: European style broeken, van traditionele natuurlijke katoenen stof.

*     Doeken, ook van traditionele Malinese handgeweven katoenen stof. Met prachtige schilderingen van Afrikaase thema's. Als omslagdoek te gebruiken, voor op de bank, of om aan de muur te hangen.

*     Gehaakte mutsen in Afrikaanse kleuren - zwart met rood, geel en groen.

*     Nu ook: wax-rokken voor vrouwen met bijzondere schnitt.

Ga naar "Photo Gallery" voor foto's van de kleding.

Voor meer informatie bel Omar:             06-84957911      . Zie ook de kalender voor plaatsen en data waar Omar aanwezig zal zijn met een kraam. 

 

Upcoming Events

No upcoming events

Testimonials

  • "Omar is mijn favoriete ontwerper. Het beste vind ik zijn rabbal broeken!"
    Angela Roothaan
    Fan